Eduard Novak, ministrul Sportului, a precizat în cursul zilei de luni că Federaţia Română de Fotbal (FRF) va primi finanţare din partea ministerului pe care îl conduce.

Eduard Novak si Razvan Burleanu, la masa discutiilorFoto: Eduard Novak / Facebook

Conform lui Novak, banii vor fi acordaţi pentru finanţarea academiilor de fotbal pentru copii şi juniori.

"Întâlnirea de astăzi (n.r. luni), cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal, a avut ca obiectiv restabilirea a ceea ce apreciez că ţine de normalitate, în raport cu obiectivele ministerului, dar şi ale sportului, în general.

Pentru prima dată, Ministerul Sportului va acorda finanţare acestei federaţii, în aceleaşi condiţii aplicabile tuturor celorlalte. Este un pas important în reclădirea relaţiei instituţionale, dar mai ales o investiţie în viitor.

În toate ramurile şi disciplinele sportive trebuie construită baza de selecţie, iar fotbalul este unul dintre sporturile iubite, importante, în care România a avut rezultate notabile multă vreme şi pentru care există un mare potenţial.

Printre obiectivele noastre prioritare în acest an se află finanţarea academiilor de fotbal pentru copii şi juniori, iar printr-o relaţie corectă şi funcţională cu FRF, rezultatele pot fi cele pe care ni le dorim cu toţii" - Eduard Novak.

Întâlnirea a avut loc la sediul MS, iar la ea au participat, printre alții, Răzvan Burleanu (președintele FRF) și fostul fotbalist Vlad Munteanu, coordonatorul centrelor de excelenţă ale FRF, după cum susține News.ro.