​Alphonso Davies, jucătorul canadian al echipei Bayern Munchen, va lipsi mai mult timp de pe teren după ce a făcut miocardită, o inflamaţie a inimii, informează marca.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Antrenorul Julian Nagelsmann a confirmat, vineri, că internaţionalul canadian de 21 de ani a încetat antrenamentele din cauza unei "inflamaţii uşoare".

The Athletic a scris că Davies a fost supus unor controale medicale de rutină după ce s-a vindecat de Covid-19, la începutul lunii ianuarie, şi astfel a fost detectată noua problemă.

Miocardita poate fi fatală dacă nu este îngrijită şi monitorizată, în special în rândul sportivilor. Ca atare, Davies nu se va putea antrena câteva săptămâni.

"Deocamdată, a încetat să se antreneze, aşa că nu va fi disponibil pentru noi în următoarele săptămâni. În timpul controalelor efectuate de jucătorii care au avut Covid-19, am detectat semne de miocardită uşoară la el. Trebuie să se vindece şi asta, dar, fără îndoială, va dura ceva timp", a detaliat Nagelsmann în conferinţa de presă organizată înaintea meciului cu FC Koln, programat, sâmbătă, în deplasare.

Fundaşul stânga a jucat 23 de meciuri în toate competiţiile, în acest sezon, pentru Bayern, scrie News.ro.