​Ajuns la 36 de ani, Cristiano Ronaldo (Manchester United) a vorbit despre secretele longevităţii sale într-un interviu pentru ESPN Brazilia și a dezvăluit până la ce vârstă și-ar dori să joace fotbal la cel mai înalt nivel.

Cristiano RonaldoFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Portughezul a spus că nu se mai simte ca la 25 de ani și a precizat că și-ar dori să joace până la 42 de ani.

"Mă simt fericit să fiu un jucător care a arătat că longevitatea este crucială pentru mine pentru a juca în continuare la nivel înalt, având prestaţii bune.

Genetic, simt că aş avea 30 de ani. Am foarte mare grijă de corpul meu şi de mintea mea. Am învăţat recent că după 33 de ani corpul poate face faţă provocărilor dacă ai nevoie, însă adevărata luptă este psihică. Am muncit mai mult şi m-am concentrat asupra acestui aspect. Ştiu că face faţă corpul meu pentru că îl respect mult şi îl ascult.

Sunt fericit, vreau să stau aici şi să văd ce va fi. Vreau să văd dacă voi juca până la 40 de ani, 41 sau 42 de ani, însă cel mai important lucru este ca zilnic să îmi propun să mă bucur de moment", a afirmat Ronaldo.

Ronaldo mai are mult până să îl depăşească pe Teddy Sheringham, care deţine recordul de cel mai în vârstă fotbalist care a evoluat în Premier League, el stabilind recordul la vârsta de 40 de ani şi 272 de zile, scrie News.ro.

Recordul consemnat de Guinness World Record de cel mai în vârstă fotbalist care a evoluat vreodată într-un meci la profesionişti a fost stabilit în octombrie 2020 de Ezzeldin Bahader, care a jucat la 74 de ani şi 125 de zile într-o partidă din liga a treia egipteană.