Valentin Iordănescu a demisionat, miercuri, din funcţia de preşedinte al clubului Gaz Metan Mediaş. Acesta a precizat într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul oficial că a luat această decizie deoarece simte că nu mai este ajutat.

Valentin IordanescuFoto: csgazmetan.ro

"Am avut marea onoare de a fi preşedintele unui club de tradiţie, unui club iubit, respectat şi apreciat de toată suflarea fotbalistică din România, dar mai presus de toate sunt doar un alt fan al Gazului. Acum am decis să plec şi vreau să explic, măcar pe scurt, motivele care au dus la această decizie.

Înţeleg fotbalul şi cunosc cerinţele unui club precum Gazul şi ştiu că atunci când nu mai poţi ajuta pentru că nu mai eşti ajutat, trebuie să pleci. Plec pentru că simt că sprijinul acordat Gazului condus de mine se va împuţina şi nu va mai fi suficient pentru a construi ceva pe termen mediu sau lung. La plecare, mesajul meu este unul simplu: ".

Până la urmă, cei peste 100 de oameni care lucrează cu, în jurul şi în cadrul echipelor de fotbal, grupul care construieşte zi de zi la Mediaş, este cel mai important. Pentru ca grupul să dureze, relaţiile umane sunt esenţiale, sunt mai importante decât banii, mai importante decât faima, mai importante decât funcţia, mai importante decât orice.

Din fericire, i-am avut alături de noi pe aceşti băieţi minunaţi care atunci când lucrurile au devenit urâte, au jucat din toate puterile lor, au întors rezultate nefavorabile şi au tras mai departe, pentru că ei au crezut în mine şi au ştiut că şi eu cred în ei.

De-a lungul acestor ani la Mediaş, am învăţat că voi, fanii, doriţi ca echipa să câştige, desigur, dar mai presus de toate vreţi să dăm totul: conducătorul, antrenorii, angajaţii şi bineînţeles jucătorii. Şi vă pot asigura că am dat 100% din noi acestui club" - Valentin Iordănescu, nepotul fostului selecţioner al României, Anghel Iordănescu, citat de Agerpres.

Valentin Iordănescu ocupa din luna iulie a anului trecut şi postul de reprezentant al cluburilor din Liga I în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. După demisia de la Gaz Metan Mediaş, postul său va deveni vacant, Liga Profesionistă de Fotbal urmând să aleagă un nou reprezentant în Comitetul Executiv al FRF.