Roberto Mancini, selecţionerul naţionalei de fotbal al Italiei, a declarat că a visat victoria echipei sale în finala Cupei Mondiale 2022 din Qatar, împotriva Braziliei, graţie unui penalty transformat de Jorginho, scrie presa italiană.

Roberto ManciniFoto: Kieran McManus/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vedeta lui Chelsea a ratat trei penalty-uri consecutive pentru Azzurri, două dintre acestea în meciuri împotriva Elveţiei din preliminariile CM. Italia a remizat în cele două partide cu Elveţia şi a încheiat pe locul 2 grupa sa de calificare, fiind nevoită să dispute un baraj pentru a accede la turneul final din Qatar.

"Ce am realizat în vară nu a fost întâmplător, aşa că trebuie să avem încredere şi să dăm totul", a spus Mancini, selecţionerul campioanei europene en titre, pentru Sportweek.

Dacă va trece de Macedonia de Nord în semifinala barajului de calificare la CM 2022, Italia va întâlni în finală învingătoarea dintre Turcia şi Portugalia, însă Mancini este încrezător că Squadra Azzurra va juca la turneul final.

"Am visat că vom câştiga Cupa Mondială după o finală cu Brazilia graţie unui penalty al lui Jorginho. Am văzut că a dat două goluri din penalty contra lui Aston Villa şi a transformat şase penalty-uri consecutive după meciul cu Elveţia, dar nu sunt supărat. El ne-a dus în finala cu Anglia (n.r. la EURO 2020). Poate că vom câştiga finala cu penalty-ul său. Cine ştie...", a adăugat selecţionerul.

Jorginho s-a născut în Brazilia, însă are paşaport italian, informează Agerpres.