Bayern Munchen are nouă fotbalişti infectați cu coronavirus, pe lângă absenţe, înaintea meciului de vineri cu Borussia Monchengladbach din Bundesliga, astfel că antrenorul Julian Nagelsmann a chemat jucători de 16 ani pentru a completa lotul, lăsându-i pe şefii clubului să negocieze o eventuală amânare a partidei, scrie AFP.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Munca mea înseamnă să ne pregătim ca şi cum meciul are loc", a declarat Nagelsmann, a cărui echipă este lider cu un avans de 9 puncte faţă de a doua clasată, Borussia Dortmund, înainte de a primi vizita lui Gladbach în etapa a 18-a, prima a returului.

Joi la prânz, Nagelsmann nu putea conta decât pe nouă fotbalişti din lotul profesionist, printre care Joshua Kimmich, revenit din carantină, care n-a mai jucat de pe 6 noiembrie, şi Niklas Sule, care are probleme cu spatele şi ar avea nevoie să fie menajat, informează Agerpres.

Pentru a completa echipa şi a avea destui jucători pe banca de rezerve, tehnicianul de 34 de ani se va baza pe fotbalişti de la echipele de juniori. De exemplu, el a chemat doi jucători care au împlinit de curând 16 ani şi care erau în cantonament în Spania cu naţionala U17 a Germaniei: atacantul Arijon Ibrahimovic (născut pe 11/12/2005) şi mijlocaşul Paul Wanner (23/12/2005).

Dacă unul dintre ei ar intra în joc vineri seara, ar deveni cel mai tânăr fotbalist din istoria lui Bayern într-un meci din Bundesliga, spulberând recordul lui Jamal Musiala, care a debutat la 17 ani şi 115 zile.

"Amândoi sunt foarte talentaţi, Ari est foarte bun în situaţii de unu la unu, Paul este un jucător foarte rapid, stângaci. Situaţia are şi partea ei bună, promovăm tinerii talentaţi", a spus Nagelsmann.

Căpitanul Manuel Neuer (Covid) va fi înlocuit între buturi de Sven Ulreich, care l-a înlocuit cu succes în lunile în care el a lipsit în sezonul 2017-2018. Compartimentul ofensiv arată foarte bine, cu Thomas Muller, Robert Lewandowski, Serge Gnabry şi Jamal Musiala, însă aceştia nu vor avea nicio rezervă.

Monchengladbach, în campionat pe un loc 14 departe de aşteptări, este o echipă care se descurcă în general bine în faţa lui Bayern. În acest sezon, ea a remizat (1-1) în campionat cu bavarezii, pe care i-a zdrobit în octombrie în Cupa Germaniei (5-0).

"Am deci o mică dorinţă de revanşă, pentru mine nu prea contează că nu am decât amatori pe bancă, vreau să câştig acest meci", a recunoscut Nagelsmann în conferinţa de presă dinaintea meciului.

Întrebat despre o posibilă amânare a partidei, antrenorul a amintit că negocierile cu Liga sunt de resortul şefilor clubului.