Romelu Lukaku şi-a cerut scuze pentru un interviu controversat la televiziunea italiană şi a revenit în lotul echipei Chelsea pentru prima manşă a semifinalelor Cupei Ligii de miercuri împotriva celor Tottenham, a declarat, marţi, antrenorul Thomas Tuchel.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Şi-a cerut scuze şi a revenit la antrenamente. Nu a făcut-o intenţionat pentru a crea un scandal înainte de un meci atât de important. Şi este prima dată când se comportă aşa. Nu a fost atât de grav pe cât şi-ar fi dorit unii, dar nici ceva nesemnificatv. Am rămas calmi, am acceptat scuzele şi mergem mai departe.

Este pe deplin conştient de ceea ce s-a întâmplat şi de ce a provocat şi simte că este responsabilitatea lui să cureţe această mizerie (...) Se poate descurca şi, în plus, nu are de ales. Nu se putea aştepta ca toată lumea să fie fericită a doua zi. Dar el rămâne jucătorul nostru şi avem motive întemeiate şi multe motive să-l facem să joace pentru noi (...) Ne bucurăm că este jucătorul nostru şi îl vom proteja", a explicat Tuchel, citat de News.ro.

Marţi, presa italiană a anunţat că Romelu Lukaku ar fi fost amendat cu suma de 500.000 de euro de către gruparea engleză, după declaraţiile nepotrivite pe care le-a făcut despre formaţia la care evoluează. Această amendă ar fi fost decisă, luni, după o întâlnire a conducerii clubului de pe Stamford Bridge şi jucător.

Antrenorul Thomas Tuchel a decis să-l sancţioneze pe internaţionalul belgian prin scoaterea din lot înaintea meciului cu Liverpool, de duminică, după ce acesta a dat un interviu fără acordul clubului, pentru Sky Italia.

Surprins şi deranjat de cuvintele lui Romelu Lukaku, care a mărturisit că este nemulţumit de situaţia în care se află la Chelsea, antrenorul Thomas Tuchel a decis să se descurce fără atacantul belgian de 28 de ani la importantul meci din Premier League cu Liverpool (2-2).

Întrucât interviul în cauză nu a fost aprobat de club, Tuchel a promis măsuri disciplinare. "Nu ne place, mie nu îmi place. Face o vâlvă de care nu avem nevoie şi nu ne ajută. Romelu este un jucător cu experienţă, ar trebui să ştie cum e când trimite mesaje de genul acesta", a explicat tehnicianul german de 48 de ani.

Autor a 7 goluri în 18 meciuri în toate competiţiile din acest sezon, Luka1ku şi-a pierdut postul de titular la revenirea după o accidentare, la sfârşitul lunii noiembrie.

"Nu sunt mulţumit de situaţie, este normal. Cred că antrenorul a ales să joace cu o formaţie diferită, trebuie doar să continui să muncesc şi să fiu profesionist. Sunt muncitor şi nu trebuie să renunţ", a spus Lukaku în interviul acordat Sky, înaintea finalului anului trecut.

Apoi, el s-a referit la transferul său la Chelsea, produs vara trecută după ce a promis că nu va părăsi campioana Italiei: "Cred că tot ce s-a întâmplat nu ar fi trebuit să se petreacă aşa. Felul în care am plecat de la Inter, felul în care am comunicat cu fanii, mă deranjează pentru că nu era acela momentul potrivit. Acum cred că este timpul să vorbim pentru că am spus mereu că am echipa Inter în suflet. Mă voi întoarce şi voi juca acolo, chiar sper cu adevărat. Sunt indragostit de Italia".

Lukaku a reintrat ca titular şi a marcat, miercurea trecută, în meciul cu Brighton, scor 1-1.