Gianluigi Donnarumma, portarul celor de la PSG, a fost testat pozitiv la Covid-19, a anunţat marţi clubul său, a doua zi după meciul din Cupa Franţei la care internaţionalul italian a participat, scrie AFP.

Gianluigi DonnarummaFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

PSG, cinci jucători infectați cu Covid-19

După acest anunţ, PSG are cinci jucători contaminaţi, printre care Lionel Messi şi Danilo Pereira.

Juan Bernat, care a contractat coronavirusul în perioada sărbătorilor, nu mai este pe această listă, după ce a obţinut două teste negative luni şi marţi, a precizat clubul.

Donnarumma a fost integralist luni în primul meci al lui PSG din acest an, victoria cu 4-0 pe terenul echipei de divizia a patra Vannes, în şaisprezecimile de finală ale Cupei Franţei.

Donnarumma va rata derbiul cu Lyon din Ligue 1

După pauza de iarnă, "Gigio" a reluat sâmbătă antrenamentul, la fel ca majoritatea coechipierilor săi.

Cum un test pozitiv duce la o izolare de câteva zile, conform protocolului Ligii franceze de fotbal profesionist (LFP), el este nevoit să declare forfait pentru derby-ul de duminică de la Lyon, din campionat.

În lipsa lui, costaricanul Keylor Navas ar urma să fie titular.

Persoanele vaccinate identificate ca intrând în contact cu italianul au efectuat marţi un test, fără să fie nevoite însă se se izoleze, conform noilor reguli guvernamentale.

Rămâne de văzut dacă Donnarumma va fi apt de joc pentru meciul cu Brest de pe 15 ianuarie.

El a avut un an 2021 de excepţie, fiind campion european cu naţionala Italiei (şi desemnat cel mai bun jucător al turneului) şi premiat cu Trofeul Iaşin pentru cel mai bun portar, transmite Agerpres.