Fabio Capello, fost antrenor printre altele la AC Milan, Real Madrid și Juventus, a propus ca fotbaliștilor care refuză să se vaccineze împotriva Covid-19 să le fie reduse salariile.

Fabio CapelloFoto: Anthony Devlin / PA Images / Profimedia

Într-un interviu acordat publicaţiei Gazzetta dello Sport, Fabio Capello (75 ani) pledează pentru scăderea salariilor tuturor jucătorilor care refuză vaccinarea.

"Să refuzi vaccinul este un act de egoism. Dacă poliţia este obligată să se vaccineze, eu nu văd de ce aceeaşi regulă nu poate fi aplicată jucătorilor.

Oricine nu vrea să se vaccineze dăunează societăţii şi, în consecinţă, ar trebui să aibă salariul micşorat", a adăugat Capello.

Începând cu 10 ianuarie, toţi fotbaliştii din Italia vor trebui să aibă un Super Green Pass pentru a participa la competiţiile oficiale italiene.

Serie A a înregistrat unul din cele mai mari procente de vaccinare din Europa, cu 98% din jucători vaccinaţi, transmite Agerpres.

De-a lungul carierei de antrenor, Capello a pregătit echipele AC Milan, Real Madrid, AS Roma, Juventus, naționala Angliei, naționala Rusiei și Jiangsu Suning.