Barcelona a obținut o victorie importantă pe terenul celor de la Mallorca (1-0), cu toate că formația pregătită de Xavi a avut 12 absențe. Ter Stegen a oferit una dintre paradele campionatului, portarul german evitând un gol pe care catalanii l-ar fi putut primi pe finalul disputei.

Marc Andre ter Stegen, parada fantastica pentru Barcelona Foto: JAIME REINA / AFP / Profimedia

Cu o echipă cu multe improvizații, Barcelona a reușit totuși să se impună pe terenul celor de la Mallorca (La Liga, etapa XXI).

Luuk de Jong, atât de criticat de la venirea în vară la Barcelona, a reușit cel mai bun meci al său pentru formația blau-grana, atacantul olandez bifând unicul gol al partidei în minutul 44.

Ter Stegen a securizat victoria în ultimele minute, atunci când reflexul său miraculos a salvat-o pe Barcelona de la primirea unui gol ca și făcut.

Jucătorii pe care Xavi nu i-a avut la meciul cu Mallorca: Jordi Alba, Alejandro Balde, Sergino Dest, Philippe Coutinho, Ez Abde, Gavi şi Dani Alves, toţi infectați cu Covid-19, Pedri, Ansu Fati, Memphis Depay şi Martin Braithwaite, accidentaţi, şi Sergi Roberto, suspendat.

La gruparea catalană au evoluat, printre alții, Ilias Akhomach (17 ani), Jutgla, Alvaro Sanz şi Estanislau "Estanis" Pedrola Fortuny (18 ani).

În urma acestei victorii, FC Barcelona a urcat pe locul 7 în LaLiga, cu 31 de puncte.

Lider se menține Real Madrid (46 de puncte), galacticii fiind urmați de Sevilla (38), Betis (33) și Atletico Madrid (32).

Rezumatul partidei dintre Mallorca și FC Barcelona:

*Apasă pe Watch on Youtube pentru a vedea imaginile. Parada incredibilă a lui Ter Stegen poate fi văzută la 1:40.