​Clubul Salernitana, clasat pe ultimul loc în Serie A, a fost cumpărat de omul de afaceri italian Danilo Iervolino şi a scăpat de excluderea din primul eșalon.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gruparea din Salerno era deţinută de patronul clubului Lazio, Claudio Lotito, ceea ce încălca regulile federaţiei italiene, potrivit cărora o persoană nu poate fi proprietara a două echipe în Serie A. Salernitana risca să fie exclusă din campionat, dacă până la 31 decembrie nu îşi găsea un alt proprietar.

Iervolino, 43 de ani, originar din Napoli, este fondatorul unei universităţi deschise, Pegaso, cu peste 60 de centre în Italia.

Chiar în ultima zi stabilită pentru schimbarea acţionariatului, Iervolino a depus o garanţie de 500.000 de euro. Pentru a deveni proprietar, el mai trebuie să achite zece milioane de euro, la care se vor adăuga 20 de milioane de euro cheltuieli curente.

"Voi face totul pentru a încerca să salvez Salernitana de la retrogradare. Întotdeauna am pus mare entuziasm în fiecare proiect pe care l-am realizat şi la fel se va întâmpla în acest proiect fotbalistic. Sunt îndrăgostit de Salerno, vreau să construiesc o relaţie strânsă cu oraşul. Mă voi concentra pe jucătorii tineri şi pe creşterea clubului", a declarat noul proprietar, potrivit football-italia.net.

Cu 18 jocuri disputate în acest sezon, Salernitana ocupă locul 20, ultimul, cu opt puncte, fiind la opt puncte de Spezia (19 jocuri), de pe locul 17, ultimul care asigură menţinerea în Serie A, informează News.ro.