FC Barcelona traversează un sezon mult sub așteptări, iar mai nou se confruntă și cu un adevărat focar de Covid-19. Xavi nu se poate baza pe 10 jucători (și numărul ar putea crește), toți infectați cu noul coronavirus.

Xavi, antrenorul BarceloneiFoto: Xisco Navarro Pardo/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Clubul catalan a anunțat joi ultimii jucători depistați pozitiv la Covid-19, aceștia fiind Philippe Coutinho, Sergino Dest şi Ez Abde.

Primii care au fost testaţi pozitiv săptămâna aceasta au fost Clement Lenglet, Dani Alves, Jordi Alba şi Alejandro Balde, iar apoi au urmat Ousmane Dembele, Samuel Umtiti şi Gavi.

Este clar că toți cei de mai sus vor rata meciul Barcelonei din deplasare cu Mallorca, duel care va avea loc duminică, 2 ianuarie 2022.

Pe lângă cei enumerați, gruparea catalană mai are și alți fotbaliști pe care nu poate conta: Ansu Fati, Memphis Depay, Sergi Roberto și Martin Braithwaite (toţi accidentaţi) și Ferran Torres (fără drept de joc, de-abia transferat de la Manchester City).

În plus, Pedri nu este recuperat 100% după o accidentare și nu a primit undă verde din partea medicilor pentru a putea fi folosit.

FC Barcelona se află pe locul 7 în LaLiga, cu 28 de puncte acumulate în 18 partide.