Edi Iordănescu a lămurit, marți, situația legată de o eventuală ofertă de a prelua funcția de selecționer al României. Fost campion al României cu CFR Cluj, antrenorul a precizat că îl interesează lucrurile concrete: "că sunt pe o listă într-un sertar, mă interesează mai puţin".

Edi IordanescuFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

Edi Iordănescu, despre funcția de selecționer

Ultima dată la FCSB, Edi Iordănescu a lămurit discuțiile avute cu FRF, antrenorul precizând că nu este nimic concret și că faptul că este pe o listă într-un sertar îl interesează mai puţin.

"Nu am o ofertă de la echipa naţională. Nu am avut o întâlnire cu preşedintele Federaţiei (n.r. Răzvan Burleanu). Am avut un anumit contact, dar nu dezvolt.

Pentru mine, o ofertă înseamnă ceva concret. Faptul că sunt liste făcute cu antrenori, este normal, mai ales când se vine după o perioadă nu foarte fastă pentru echipa naţională.

Trebuie atenţie, trebuie înţelepciune. Pe mine mă interesează lucrurile concrete. Că sunt pe o listă într-un sertar, mă interesează mai puţin.

Cu Stoichiţă vorbesc des, vorbeam şi când eram la FCSB, dar am vorbit generalităţi. Ipotetic, nu ajută pe nimeni dacă discutăm.

E îmbucurător, dar nu garantează nimic. Trebuie să văd în ce direcţie o iau. Poate voi pune accent pe o plecare în afară.

Dacă nu voi avea alte oferte, mă voi concentra pe o plecare în străinătate. Am o clauză de vacanţă. Nu am nicio emoţie că se va lua o decizie.

Au existat antrenori care meritau şi ar fi putut să aducă plus valoare pentru echipa naţională, dar nu au putut fi convinşi" - Edi Iordănescu, la Digisport, citat de News.ro.

FRF are de unde să aleagă pentru înlocuitorul lui Mirel Rădoi

În continuarea intervenției sale, Edi Iordănescu a mai spus că FRF are de unde să aleagă un selecționer pe măsura așteptărilor fanilor naționalei României.

"Dacă se va miza pe un antrenor tânăr, cu siguranţă va veni cu entuziasm şi energie. Eu mă simt stăpân pe munca mea şi nu am nicio emoţie că unde voi merge voi da totul. Am fost acuzat în mai multe rânduri că am cedat în anumite momente.

Am cedat când mi-am dat seama că nu sunt perspective, cum a fost ultimul episod la FCSB. Aş avea doar emoţii în sensul bucuriei.

Au trecut multe şi peste mine, am câştigat un titlu. Am antrenat două dintre cele mai titrate echipe din România.

Până la urmă, este vorba despre echipa naţională. Fotbalul românesc are antrenori foarte buni, federaţia are de unde să aleagă", a adăugat Edi Iordănescu.

Până acum, Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au refuzat oferta de a deveni selecționer al României.

Lista de unde va fi ales viitorul selecționer:

 • Adrian Mutu (42 de ani)
 • Ladislau Boloni 68 de ani)
 • Costel Gâlcă (49 de ani)
 • Liviu Ciobotariu (50 de ani)
 • Laurențiu Reghecampf (46 de ani)
 • Daniel Isăilă (49 de ani)
 • Victor Pițurcă (65 de ani)
 • Edi Iordănescu (43 de ani)
 • Emil Săndoi (56 de ani)
 • Adrian Ursea (54 de ani).

Naționala României va debuta în 2022 cu două meciuri amicale, unul dintre ele având loc pe 29 martie contra Israelului.

Care este componența Comisiei Tehnice de la FRF

 • Mihai Stoichiță - președinte
 • Lucian Burchel, Aurel Țicleanu - vicepreședinți
 • Cristian Dulca, Marin Ion, Ionel Augustin, Miodrag Belodedici, Rodion Cămătaru, Dumitru Dumitriu, Ion Geolgău, Mihai Ianovschi, Dumitru Moraru, Florin Bratu, Marcel Răducanu, Massimo Pedrazzini, Lucian Sănmărtean, Jakab Zoltan - membri
 • Marius Niculae, Felix Grigore, Vlad Munteanu, Andrei Vochin - membri fără drept de vot.