​Benfica Lisabona a anunțat pe rețelele sociale despărțirea de antrenorul Jorge Jesus, acesta fiind demis după o revoltă a jucătorilor grupării de pe "Estadio da Luz".

HotNews.roFoto: Hotnews

Trupa din Lisabona a pierdut clar, scor 3-0, meciul disputat contra lui FC Porto, marea rivală, duel contând pentru optimile Cupei Portugaliei la fotbal.

Înfrângerea a lăsat urme și a generat un scandal mare la gruparea din Lisabona.

Pizzi (Luis Miguel Afonso Fernandes - 32 de ani), unul dintre veteranii echipei, i-a reproșat tehnicianului faptul că nu a fost folosit titular, iar Jorge Jesus l-a scos pe fotbalist din lotul echipei.

La auzul acestei vești, jucătorii Benficăi s-au unit și au refuzat să se mai antreneze. Mai mult, fotbaliștii au transmis conducerii că nu vor să mai lucreze cu tehnicianul, iar oficialii formației din Lisabona l-au demis pe Jesus.

Era al doilea mandat al lui Jorge Jesus la Benfica, după cel din perioada 2009-2015. Tehnicianul venise la echipă în iulie 2020.

Până la finalul actualului sezon de pregătirea echipei se va ocupa Nelson Verissimo, antrenorul echipei a doua.

Presa lusitană spune că Andrea Pirlo are șanse mari să fie instalat la Benfica în vara anului viitor. Fostul internațional italian nu s-a descurcat prea bine la Juventus, formație care a prins în ultima etapă a stagiunii trecute un loc de Champions League.

În optimile Ligii Campionilor, Benfica se va duela cu Ajax Amsterdam. În campionat, trupa din Lisabona se află pe locul 3, în urma celor de la FC Porto și Sporting.