Mo Salah, superstarul lui Liverpool, a înfuriat mulți membri ai comunității islamice când a distribuit o fotografie în care sărbătorește Crăciunul împreună cu familia. Nu este prima oară când Salah stârnește controverse și valuri de furie cu fotografii similare postate de Crăciun, scrie BenchWarmers.

HotNews.roFoto: Hotnews

În ziua de Crăciun, Salah a postat pe Twitter și Instragram o fotografie în care el și familia, îmbrăcați în pijamale, sunt așezați în fața unui brad frumos împodobit. Este un instantaneu clasic de Crăciun.

Din nefericire, deși mulți au profitat de ocazie ca să-i ureze "Merry Christmas" lui și familiei, fotografia a înfuriat comunitatea islamică online, care i-a trimis mii de mesaje furioase.

Cei care urmează ad litteram regulile islamice s-au grăbit să-i reamintească lui Salah că un musulman nu ar trebui să sărbătorească evenimente din alte religii, cum sunt Crăciunul și creștinismul.

Deși majoritatea mesajelor nu au fost deloc laudative, Salah a avut parte și de susținere.

Desigur, consensul printre occidentalii de pe Twitter este că Salah are tot dreptul să participe la o sărbătoare care face parte din cultura țării în care-și crește copiii.

Totuși, este de presupus că acei occidentali au o înțelegere limitată a Islamului și a așteptărilor adepților săi. Trebuie să încercăm cu toții să respectăm și să înțelegem opiniile celorlalți. În cazul de față nu există o unică părere sau un singur sentiment corect.

Postarea lui Mo Salah: