Aziz Yildirim, fostul președinte al clubului de fotbal Fenerbahce, cât și alți conducători ai grupării, au fost achitați într-un dosar de trucare a meciurilor în sezonul 2010/2011 din campionatul Turciei.

FenerbahceFoto: Fenerbahce.org

Alături de Yildirim, au fost achitaţi, între alţii, Abdullah Başak, Ilhan Yuksel Ekşioglu şi Ahmet Celebi.

Analizând apelul clubului Trabzonspor, care susţine că oficiali ai Fenerbahce au fost implicaţi în trucarea de meciuri în sezonul de Super Lig 2010/2011, instanţa a aprobat în unanimitate achitarea lui Yildirim şi a celorlalţi foşti conducători.

Scandalul de aranjare a meciurilor a dus în 2012 la încarcerarea lui Aziz Yildirim şi a celorlalţi conducători, găsiţi vinovaţi atunci de implicarea într-un sistem de aranjare a meciurilor din primul eşalon din Turcia.

Yildirim şi ceilalţi condamnaţi au negat în mod repetat acuzaţiile. Acuzaţii au afirmat că înregistrările audio care au fost prezentate la proces de acuzare au fost falsificate.

La rejudecarea procesului, Yildirim şi ceilalţi acuzaţi au fost achitaţi.

Cei achitaţi au emis un comunicat, prin care au ameninţat că toţi cei care i-au făcut să sufere vor plăti.

Procesul de trucare a meciului a reprezentat punctul culminant al unei anchete făcute de procurorul Zekeriya Oz, acum fugitiv.

Oz este căutat după ce o anchetă care a vizat FETO (numele pe care Ankara îl foloseşte pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen), la finalul căreia s-au emis mandate de arestare pe numele său şi pe cel al altui procuror cu legătură cu fapte ilegale în legătură cu FETO.

Judecătorii care s-au ocupat de cazul trucării meciurilor au fost arestaţi după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016, conform News.ro.