​Premier League a anunţat luni că 103 dintre testele efectuate în rândul celor douăzeci de cluburi din prima divizie engleză, în perioada 20-26 decembrie, au fost pozitive. Cifra, una îngrijorătoare, nu a mai fost atinsă de la începutul testelor, în 2020, scrie AFP.

Premier LeagueFoto: premierleague.com

În comunicatul său de presă, Premier League a spus că aceste 103 cazuri au fost înregistrate între cele "15.186 de teste administrate jucătorilor şi personalului cluburilor".

Săptămâna precedentă, numărul de cazuri pozitive a fost de 90, deja un record din 2020.

Varianta Omicron a coronavirusului a perturbat serios buna desfăşurare a campionatului de la începutul lunii decembrie, cu cincisprezece meciuri anulate, inclusiv trei meciuri de Boxing Day duminică, informează Agerpres.

Multe meciuri au fost amânate şi în cele trei divizii inferioare ale fotbalului britanic.

"Siguranţa tuturor este o prioritate, iar Premier League ia toate măsurile necesare pentru a răspunde impactului variantei Omicron'', a indicat Premier League, care a decis acum să supună jucătorii şi personalul cluburilor la un test antigen zilnic şi două teste PCR pe săptămână.

Conducerea Premier League a optat săptămâna trecută să nu oprească sezonul competiţional. Meciurile se pot disputa dacă fiecare echipă are 13 jucători apţi şi un portar.