​Antrenorii Jurgen Klopp (Liverpool) şi Brendan Rodgers (Leicester City) au criticat programul competiţional de final de an din Premier League, în ajunul meciului dintre cele două formaţii din etapa a 20-a, de marţi seara, scrie AFP.

Jurgen KloppFoto: liverpoolfc.com

Klopp a declarat, într-o conferinţă de presă, că echipele nu ar trebui să fie forţate să joace pe 26 şi 28 decembrie.

"Situaţia nu ar trebui să fie asta. Este o tradiţie şi vrem să jucăm de Boxing Day. Am fi putut să o facem anul acesta şi n-ar fi fost nicio problemă. Dar să joc pe 26 şi apoi pe 28 nu este bine, şi cred că putem găsi soluţii. Era mai bine 26 şi pe 29 de exemplu'', a arătat Klopp.

Pentru deplasarea la Leicester, ''cormoranii'' vor fi lipsiţi de aportul lui Fabinho, Virgil van Dijk, Thiago Alcantara şi Curtis Jones, care chiar dacă au revenit la lot după ce au fost testaţi pozitiv la coronavirus, nu vor face deplasarea, informează Agerpres.

Antrenorul nord-irlandez al lui Leicester, Brendan Rodgers, a criticat şi el calendarul de Crăciun, la două zile după ce a suferit o înfrângere categorică la liderul Manchester City (6-3).

''Este un program ridicol şi toată lumea ştie asta. Jucătorii nu sunt complet recuperaţi timp de 72 de ore după un meci. Nu mi se pare în regulă'', a spus Rodgers.

Liverpool este în prezent pe locul 2 în Premier League, cu 41 de puncte, iar Leicester City este pe 10, cu 22 de puncte, la 19 puncte de podium.