Chiar dacă s-a aflat doar pe poziția a noua în clasamentul Balonului de Aur, Kylian Mbappé (PSG) a fost votat jucătorul anului la cea de-a 12-a ediţie a Globe Soccer Awards, trofee acordate de Asociaţia Europeană a Agenţilor Jucătorilor (EFAA) şi Asociaţia Cluburilor Europene (ECA), luni, la Dubai.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Francezul în vârstă de 23 de ani i-a devansat pe argentinianul Messi, polonezul Robert Lewandowski, portughezul Cristiano Ronaldo, egipteanul Mohamed Salah şi un alt francez Karim Benzema.

Lewandowski (Bayern Munchen) a fost, de asemenea, onorat din nou, cu Premiul Maradona de această dată pentru cele 64 de goluri şi 10 pase decisive în 2021.

Câştigător în 2019, Cristiano Ronaldo (Manchester United) a primit trofeul "All-Time Scorer" (cel mai bun marcator din istorie).

Brazilianul Ronaldinho a primit un premiu pentru întreaga carieră. Este unul dintre cei 8 jucători de pe planetă care au câştigat Cupa Mondială, Liga Campionilor şi Balonul de Aur.

Printre premiile de luni, portarul italian care joacă astăzi la PSG, Gianluigi Donnarumma, 22 de ani, l-a devansat pe Thibaut Courtois. Fostul portar de la AC Milan este campion european cu Italia, iar selecţionerul său, Roberto Mancini, a primit titlul de antrenor al anului.

Un alt italian, Leonardo Bonucci (Juventus), a primit trofeul pentru fundaşul anului, Chelsea fiind votată cea mai bună echipă a anului.

La feminin, Alexia Putellas, în vârstă de 27 de ani, 93 de selecţii pentru Spania, a fost aleasă jucătoarea anului, în timp ce FC Barcelona, ​​unde joacă spaniola, câştigătoare a Ligii Campionilor, a fost desemnată echipa feminină a anului, informează News.ro.