Olympique Lyon au fost eliminate din Cupa Franţei, după incidentele de la 17 decembrie, în urma deciziei luate de ​Comisia de Disciplină a Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF).

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul era din faza 32-imilor, iar OGC Nice, care ar fi trebuit să întâlnească una dintre aceste echipe în 16-imi, a ajuns astfel direct în optimi.

Paris FC a fost sancţionat cu cinci meciuri de suspendare a terenului propriu (Stade Charléty) şi a primit o amendă de 10.000 de euro.

Olympique Lyon nu va putea găzdui spectatori până la sfârşitul sezonului din Ligue 1 şi este ameninţată cu excluderea din Coupe de France din sezonul 2022. -2023 în caz de recidivă.

Lyon va trebui, de asemenea, să plătească o amendă de 52.000 de euro şi să ramburseze cheltuielile după paguba materială adusă de suporterii săi în incinta pariziană, scrie News.ro.

Ce s-a întâmplat pe 17 decembrie

În 17 decembrie, meciul Paris FC - Olympique Lyon din Cupa Franţei a fost întrerupt definitiv la pauză din cauza incidentelor violente din tribune.

La trei săptămâni de la oprirea meciului dintre OL şi Olympique Marseille din Ligue 1, după ce Dimitri Payet a fost lovit de o sticlă aruncată din tribună, o nouă întâlnire a formaţiei din Lyon a trebuit să fie abandonată, cea de pe Stadionul Charlety. Incidentele au izbucnit la scurt timp după ce jucătorii din Ligue 1 au egalat, prin Moussa Dembele '44, formaţia din liga a doua, în etapa a IV-a, a 32-imilor de finală ale Cupei Franţei.

Problemele au fost provocate de suporterii echipei din Lyon, care i-au atacat pe fanii gazdelor, provocând mişcări de mulţimi în tribune, invadarea terenului şi intervenţia poliţiei. După pauză, ambele echipe au revenit pe teren, dar arbitrul a decis să amâne lovitura de start a reprizei secunde. După 50 de minute de aşteptare şi după negocieri în culise, crainicul stadionului, însoţit de Pierre Ferracci, preşedintele Paris FC, a apărut în faţa publicului pentru a anunţa că meciul a fost definitiv oprit.

Partida dintre Paris FC, o echipă care luptă pentru promovarea în primul eşalon, şi titrata Olympique Lyon a fost "sold out". Cu acest prilej, este foarte probabil să fi fost doborât un record de audienţă pe Charlety (20.000 de locuri). Recordul anterior la un meci al grupării din Ile-de-France, 14.653 de spectatori, datează din 21 mai 2019, în play-off-ul pentru Ligue 1, disputat împotriva echipei Lens (1-1, 4-5 la lovituri de departajare).