​Uli Hoeness, fost preşedinte al clubului Bayern Munchen, susţine că atacantul Robert Lewandowski are personalitatea necesară pentru a deveni în viitor premierul Poloniei, transmite DPA.

Robert LewandowskiFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Hoeness l-a descris pe Lewandowski în revista Kicker ca ''o persoană care gândeşte mult'' şi ca ''un băiat inteligent'', care are ''o viziune clară asupra lumii''.

''Aş avea încredere că Robert va deveni prim ministru în Polonia dacă ar intra în politică'', a spus Hoeness.

Polonezul a fost numit Personalitatea Anului 2021 de revista Kicker, care consideră că ''în calitate de golgheter este un om al recordurilor'' şi ''prezenţa lui în public îl distinge de asemenea''.

Lewandowski a bătut în 2021 recordurile legendarului Gerd Muller din Bundesliga, cu 41 de goluri marcate într-un sezon, respectiv 43 de goluri marcate într-un an calendaristic.

Fostul antrenor al polonezului, Hansi Flick, în prezent selecţionerul Germaniei, i-a adus de asemenea un omagiu polonezului care joacă la clubul bavarez din 2014.

''El a stabilit noi standarde cu jocul şi golurile sale. În copilărie îmi doream să-i imit pe cei mai buni atacanţi. Idolul meu a fost Gerd Mueller, iar eu am vrut să marchez goluri, să decid meciuri, să fiu ce a fost Gerd Mueller. Pentru copii, Gerd Mueller de azi este Robert Lewandowski'', a spus Hansi Flick, laureatul premiului Kicker din 2020, citat de Agerpres.