Jucătorii internaţionali vizaţi pentru Cupa Africii pe Naţiuni din Camerun (9 ianuarie-6 februarie) vor putea juca cu echipele lor de club până pe 3 ianuarie, a anunţat, duminică, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), citată de AFP.

Confederatia Africana de FotbalFoto: cafonline.com

În timp ce data de punere oficială la dispoziţie a jucătorilor pentru echipele naţionale care participă la CAN era iniţial 27 decembrie, Confederaţia africană de fotbal (CAF) a autorizat cluburile să-şi păstreze jucătorii până la data de 3 ianuarie inclusiv, a anunţat FIFA într-un comunicat adresat Asociaţiei europene a cluburilor (ECA), ligilor şi federaţiilor europene.

Cluburile engleze, care dispută mai multe etape de campionat între care "Boxing Day" până pe 3 ianuarie, şi echipele franceze care vor juca în şaisprezecimile de finală ale Cupei Franţei (2 şi 3 ianuarie) sunt, de asemenea, vizate de această decizie.

"Această decizie a fost luată în spiritul bunăvoinţei şi solidarităţii cu cluburile vizate, ţinând cont de faptul că au fost afectaţi de recrudescenţa cazurilor de Covid-19", a scris forul internaţional în comunicatul său.

Săptămâna trecută, ECA ameninţase că nu va elibera jucătorii internaţionali pentru CAN, temându-se de protocolul sanitar al competiţiei pe fondul pandemiei.

În afara protocolului sanitar al turneului, ECA şi-a exprimat îngrijorarea privind riscul unei absenţe a internaţionalilor mai lungă decât durata punerii lor la dispoziţie, din cauza "carantinelor şi restricţiilor de deplasare" legate în special de varianta Omicron a coronavirusului, informează Agerpres.