Pele, legenda fotbalului brazilian, a apărut zâmbitor într-o fotografie de Crăciun publicată sâmbătă pe Twitter, la câteva zile după externarea sa din spitalul în care a urmat o chimioterapie pentru un cancer de colon, la Sao Paulo, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Astăzi, sper să aveţi momente de iubire, pace şi unire, la fel ca mine. Crăciun fericit, prieteni", a scris fostul fotbalist, în vârstă de 81 ani, alături de soţia sa, Marcia Aoki, în faţa unui brad înconjurat de cadouri, transmite AGERPRES.

Presa locală a relatat că Pele şi-a petrecut Crăciunul la locuinţa sa din Guarauja, pe ţărmul oceanului Atlantic, în statul Sao Paulo.

Edson Arantes do Nascimento, mai cunoscut sub numele de Pele, a anunţat pe 9 decembrie că a fost internat pentru ultima fază a chimioterapiei, părăsind spitalul pe 23 decembrie.

Pele a fost operat pe 4 septembrie pentru o tumoră "suspectă" la colon, descoperită în urma unui control medical de rutină. Fostul decar al Selecao s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani, fiind spitalizat de mai multe ori.

El fusese internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, Pele a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi.

Singurul fotbalist din istorie care a câştigat Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970), Pele a marcat 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri, fiind considerat de mulţi specialişti cel mai bun jucător din istorie.