​Naţionala de fotbal a Olandei nu a reușit să se califice la Cupa Mondială din 2018, dar selecționerul Louis van Gaal este încrezător că "Portocala Mecanică" poate să câştige ediția din 2022.

Louis Van GaalFoto: Olaf KRAAK / AFP / Profimedia

Van Gaal a dus echipa Oranje pe locul 3 la ediţia din 2014 a competiţiei, iar înaintea acelui turneu a afirmat: "Dacă voi fi urmat, avem o şansă".

Întrebat dacă este la fel de optimist în legătură cu Mondialul din Qatar, el a răspuns: "Da, aşa cred. Este văzut ca o aroganţă să spui asta, dar munca de antrenor înseamnă două lucruri esenţiale: calităţi de lider şi o înţelegere a jocului şi a caracteristicilor jucătorului. Mi-e greu să spun că nu am aşa ceva, le am pe amândouă".

"Şi uitaţi-vă la CV-ul meu. Am câştigat trofee la toate echipele de club unde am fost. De ce n-ar fi posibil asta cu naţionala Olandei? Desigur, cred în asta", a adăugat tehnicianul, pentru ziarul Algemeen Dagblad.

În opinia sa, actuala echipă a Olandei este mai puternică decât cea din 2014, "în apărare şi la mijloc", dar "nu şi în atac: Robin van Persie şi Arjen Robben au fost de o calitate excepţională".

"Cred că în 2022 vom fi mai puternici cu altă aşezare tactică, eu îi spun 1-3-4-3 sau 1-3-4-1-2, faţă de 1-4-3-3 de acum, cu care putem surprinde", a spus Van Gaal, citat de Agerpres.