Eduard Novak a anunțat că, începând din această vară, Stadionul Arcul de Triumf va putea fi folosit de oricine este dispus să îl închirieze, inclusiv echipele de fotbal. Totuși, Ministrul Sportulut a precizat că echipele de rugby vor avea prioritate pe noua arena.

Stadionul Arcul de TriumfFoto: Captura YouTube / DroneTube RO

"Pot să spun că blocajul politic de două luni ne-a pus în rezervă. Din păcate, am ajuns să mai așteptăm câteva săptămâni să înființăm centrul național sportiv care va manageria această bază.

Aceasta bază va avea activitate full anul viitor, pe timp de vară. Vom deschide porțile către toată lumea, dar rugbiștii vor avea prioritate. Am văzut foarte multe bazine de înot închise, foarte multe baze sportive în paragină. Azi e mai ușor să construiești decât să întreții.

Toți sportivii calificați la Jocurile Olimpice provin de la Dinamo și Steaua. Ambele cluburi trebuie să aibă o bază sportivă puternică. În curând, sper ca Dinamo să aibă o bază sportivă cum trebuie în 2022" - Eduard Novak, la DigiSport.

La începutul lunii noiembrie, Novak a explicat că MTS nu poate încasa bani din chiria arenei şi că pentru a face acest lucru este nevoie ca Stadionul Arcul de Triumf să fie transformat în Complex Sportiv Naţional. În acest sens, MTS are nevoie de o Hotărâre de Guvern. Ministrul a precizat atunci că lipsesc "una sau două semnături".