Împrumutat de Brighton la Cadiz până la finalul sezonului, Florin Andone va părăsi mai devreme Spania. Atacantul nu mai face parte din planurile antrenorului Alvaro Cervera, iar președintele clubului a anunțat că românul nu se va mai întoarce la echipa din LaLiga după vacanța de iarnă.

Florin Andone (galben)Foto: Joaquin Corchero / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Este adevărat, nu se mai întoarce după Crăciun. Comportamentul și nivelul pe care îl oferă la antrenamente nu oferă îndoieli în ceea ce privește faptul că este un băiat care dă totul. Dar, momentan, nu ne poate ajuta așa cum sigur și-ar dori. Ne axăm în continuare pe cei care sunt 100%" - Manuel Vizcaino, președintele clubului Cadiz.

Potrivit presei iberice, Cadiz a decis să renunțe la Andone după ce atacantul a intrat într-un conflict cu antrenorul Alvaro Cervera. Jucătorul în vârstă de 28 de ani ar fi cerut să doarmă singur într-o deplasare și s-a distrat într-un club după ce echipa a pierdut un meci cu Valladolid.

La finalul lunii octombrie, Cervera a afirmat că Andone nu a reușit să se adapteze la noua sa echipă.

"Florin Andone are o problemă de adaptare. E posibil ca el să fi crezut că ar putea avea șanse dacă va juca în stilul lui, dar el trebuie să se adapteze sistemului nostru. El știe acum unde este și la ce echipă joacă" - Alvaro Cervera.

Florin Andone, cotat de site-ul transfermarkt.com la 1,5 milioane de euro, are contract cu Brighton până în 2023, însă, cel mai probabil, atacantul va fi din nou împrumutat de clubul din Premier League.

Jurnaliștii spanioli au anunțat că Florin Andone este dorit de divizionara secundă Sporting Gijon, care are nevoie urgentă de un atacant.

"Andone este un atacant care se remarcă prin jocul fizic, putere și jocul cu spatele la poartă. Este un atacant ideal pentru filozofia clubului, deși cifrele sale nu sunt deloc mari" - fichajes.com.