Condusă cu 2-0 și 3-1, Liverpool a reușit să revină în fața celor de la Leicester (3-3) și s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii Angliei după ce s-a impus la loviturile de departajare, scor 5-4. În aceeași fază a competiției au ajuns și Chelsea Londra și Tottenham.

Jurgen KloppFoto: liverpoolfc.com

Liverpool a marcat prin Oxlade-Chamberlain ('19), Jota ('68) și Minamino '90+5, în timp ce Leicester a înscris prin Vardy ('9, '13) și Maddison ('33).

Nu s-a jucat prelungiri, iar la loviturile de departajare s-au impus "cormoranii", cu 5-4. Au ratat: Minamino / Thomas, Bertrand.

Rezumatul partidei dintre Liverpool și Leicester:

Au mai avut loc miercuri:

Brentford vs Chelsea 0-2

Au marcat: Jansson '80, Jorginho '85.

Tottenham vs West Ham 2-1

Au marcat: Bergwijn '29, Lucas Moura '34 / Bowen '32.

Marţi, Arsenal a învins echipa Sunderland, pe teren propriu, scor 5-1, calificându-se de asemenea în semifinale.

Cupa Ligii Angliei, programul semifinalelor:

Arsenal vs Liverpool

Chelsea vs Tottenham.

Turul va avea loc în săptămâna care începe la 3 ianuarie 2022, iar returul, în următoarea. Finala este pe Stadionul Wembley, la 27 februarie 2022.

Jurgen Klopp cere ca semifinalele să se joace într-o singură manşă

După meciul cu Leicester, Jurgen Klopp, antrenorul echipei Liverpool, a cerut ca semifinalele Cupei Ligii Angliei să se dispute într-o singură manşă, pentru a mai elibera calendarul foarte încărcat din această perioadă, în condiţiile în care formaţiile engleze se confruntă cu multe absenţe din cauza recrudescenţei cazurilor de infectare cu coronavirus în Marea Britanie, informează BBC.

"Cred că ar fi mai bine cu un singur joc, absolut, dar evident că vorbele mele nu sunt prea importante. Dacă vor fi două jocuri, atunci vom juca două. Dar ar fi de ajutor dacă ar fi doar unul, e adevărat. Dacă la tragerea la sorţi ne-a picat Arsenal, sunt bine cu asta. Jucăm acolo şi vedem cine este mai bun", a declarat el, după ce a făcut 10 schimbări în echipă la meciul cu Leicester din sferturile de finală, folosind trei jucători ai academiei în formaţia de start şi având alţi cinci pe bancă.

Klopp a precizat că managerii echipelor se vor întâlni, joi, cu conducerea Premier League, dar nu este sigur dacă vor obţine ceva, în condiţiile în care Cupa Liigii este organizată de English Football League, forul care patronează eşaloanele profesioniste 2-4 ale fotbalului englez, scrie News.ro.

Şi Antonio Conte, antrenorul echipei Tottenham, vrea semifinalele Cupei Ligii într-o manşă: "Poate că ar fi mai bine să jucăm un meci şi nu două, mai ales pentru situaţia pe care o trăim, dar trebuie să respectăm regulile".