Inter Milano a anunțat, marți, că este vizată de o anchetă privind posibile fraude financiare legate de transferurile de jucători. Juventus Torino se află în aceeași situație de mai multe săptămâni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Campioana en titre a Italiei a precizat că "a furnizat documentaţia solicitată privind cedarea anumitor jucători în sezoanele 2017/2018 şi 2018/2019'' la cererea Parchetului din Milano, care a dispus percheziţii la sediul clubului.

În cadrul acestei "anchete preliminare", parchetul doreşte să "verifice regularitatea evidenţelor contabile privind veniturile'' obţinute din aceste vânzări, a explicat Inter, asigurând că "bilanţurile clubului sunt întocmite în respectul principiilor contabile cele mai riguroase".

În afara birourilor de la Inter, brigada financiară a poliţiei italiene a recuperat documente de la sediul Ligii italiene de fotbal, precum şi de la cele situate la Milano, a indicat parchetul din Milano, care a deschis această anchetă preliminară pentru "comunicări frauduloase".

Conform agenţiei italiene ANSA, valoarea globală a câştigurilor la care face referire justiţia se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro în cei doi ani vizaţi şi s-ar referi la vânzarea a zece jucători.

Aceste percheziţii survin la mai puţin de o lună după cele care au vizat-o pe Juventus, bănuită că ar fi comunicat informaţii false investitorilor şi că ar fi produs facturi pentru tranzacţii inexistente, conform Parchetului din Torino.

Verificările în cazul clubului "bianconero" se referă la venituri de aproximativ 282 de milioane de euro, iar preşedintele Andrea Agnelli şi alţi oficiali sunt şi ei vizaţi, potrivit Agerpres.​