​FRF va anunța în următoarea perioadă numele noului selecționer, variantele rămase în joc nemulțumindu-l pe Mircea Lucescu. Adrian Mutu este marele favorit, în timp ce Edi Iordănescu se află și el pe lista oficialilor de la Casa Fotbalului.

Adrian MutuFoto: FERENC ISZA / AFP / Profimedia

După ce Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au declinat propunerea FRF (nu era nici foarte greu de crezut ca acest lucru să se întâmple), Răzvan Burleanu a revenit la varianta Adrian Mutu.

"Briliantul" este marele favorit, soluție despre care unele persoane din interiorul fenomenului vorbeau de altfel de săptămâni bune.

Mircea Lucescu a discutat despre prima reprezentativă și a comentat pe marginea variantelor pentru viitorul selecționer al României după despărțirea de Mirel Rădoi.

Despre funcția de selecționer

Mircea Lucescu a făcut o scurtă caracterizare a funcției de selecționer, tehnicianul celor de la Dinamo Kiev spunând, printre altele, că este nevoie de multă încredere de sine pentru preluarea unui asemenea rol important.

"Îți trebuie mult curaj să iei echipa națională. Și multă încredere în tine și în potențialul jucătorilor tăi. Să îi convingi pe acei jucători că pot face mult mai mult.

Îți trebuie și o foarte bună pregătire. Trebuie văzut care dintre antrenorii noștri a avut succes în ultimul timp. Dan Petrescu a făcut o astfel de evoluție. A refuzat, din păcate" - Mircea Lucescu, pentru Playsport.

Boloni și Pițurcă, variante cu experiență

În continuarea intervenției sale, Lucescu senior a vorbit despre Ladislau Boloni și Victor Pițurcă, doi tehnicieni cu mare experiență care ar fi putut da o mână de ajutor la prima reprezentantivă a României.

"Un antrenor cu foarte multă experiență este Boloni, extrem de serios și foarte bine pregătit. Poate, de ce nu?

Mă gândesc la Pițurcă, să revină. Are experiența prezenței la echipa națională, cu performanțe. Și el ar putea să revină, decât să revină iarăși.. nu știu ce" - Mircea Lucescu.

Despre variantele Adrian Mutu și Edi Iordănescu: Un hazard

În cele din urmă, reputatul antrenor român a atins și variantele actuale pentru funcția de selecționer: Adrian Mutu (marele favorit) și Edi Iordănescu.

"Ar fi un mare hazard. Nu au experiența pentru astfel de … Poate la Iordănescu mai puțin, în sensul că a lucrat efectiv cu echipele de club, are apropierea de tatăl lui, știe foarte bine ce trebuie făcut la echipa națională.

Mutu nu știu, Federația știe foarte bine. La echipa națională… sunt și excepții, dar trebuie adus antrenorul care îți dă continuitatea de succese, care îți dă siguranța că lucrurile pot continua. Așa, antrenorii care trec trei luni la o echipă, trei luni la o echipă…

Oricare dintre antrenori ar putea avea succes, dar ei trebuie să aibă o bază. Foarte serioasă, ca să poată face față momentelor foarte dificile. Experiența înseamnă foarte mult sau un entuziasm fanstastic", a mai spus Mircea Lucescu pentru sursa citată.

S-ar mai întoarce vreodată Mircea Lucescu în postul de selecționer al României?

În finalul interviului său, Mircea Lucescu a vorbit și despre o eventuală revenire la prima reprezentativă a României. Nu se mai pune problema de așa ceva, Il Luce considerând subiectul unul închis din punctul lui de vedere.

"Nu, în niciun caz (dacă s-ar mai vedea selecționer al României). Am fost nemeritat scos de la echipa națională, după 4-0 cu Austria, construisem o echipă extrem de puternică și nu se justifică în niciun fel.

Dar a fost o chestie politică... Oamenii de atunci așa au gândit. Dar eu am trăit prin jucătorii de atunci", a conchis Mircea Lucescu.