Jean Alesi, fost pilot de Formula 1, și fratele său, au fost reținuți, ei fiind acuzați de distrugere după ce un dispozitiv exploziv a fost declanşat la un cabinet de arhitectură dintr-o localitate de lângă Avignon, Franța.

HotNews.roFoto: Hotnews

În seara zilei de 19 decembrie, mai multe persoane necunoscute ar fi plasat un dispozitiv exploziv la o firmă de arhitectură. Detonarea acestuia ar fi provocat pagube materiale, dar nu au fost înregistrate răniri.

Poliţia l-a reţinut întâi pe Jose Alesi, apoi la sediul autorităţilor s-a prezentat şi fostul pilot al Ferrari, care a rămas şi el în custodia forţelor de ordine.

Parchetul din Avignon nu a prezentat informaţii cu privire la acest caz, dar presa scrie că atacul l-ar fi vizat pe un fost partener al unui membru al familiei Alesi.

Duminică, în jurul orei 22:00, trei persoane aflate într-o maşină cu toate luminile stinse au parcat lângă o firmă de arhitectură din Villeneuve-lez-Avignon (Gard). Unul dintre ocupanţi a coborât din acest autovehicul şi a pus pe uşa de sticlă a clădirii în cauză o petardă de tip mortier de artificii. Explozia a provocat avarii, iar geamul antiefracţie a fost spart.

Mai mulţi martori au reuşit să noteze numărul de înmatriculare al autovehiculului suspecţilor, un BMW, care a dispărut rapid. Anchetatorii au aflat că maşina fugarilor, înmatriculată pe numele unei firme situate în Vaucluse, era folosită de fratele lui Jean Alesi, Jose.

Chemat luni de anchetatori, Jose Alesi ar fi dat mai multe versiuni contradictorii asupra folosirii automobilului, înainte de a fi plasat în arestul poliţiei, conform News.ro.

În acest proces, fostul pilot s-a prezentat spontan la poliţie, apoi a fost anunţat de plasarea sa în custodia autorităţilor.

Jean Alesi, 57 de ani, a evoluat treisprezece sezoane în Formula 1, la echipe ca Tyrell, Ferrari, Benetton, Sauber, Prost şi Jordan, a concurat în 201 grand prix-uri, a înregistrat 32 de clasări pe podium şi a obţinut o victorie în Canada, în 1995.