​Premier League a anunţat, luni, că în ultimele şapte zile au fost înregistrate 90 de cazuri pozitive de infectare cu noul coronavirus, un număr mai mult decât dublu faţă de ultimul raport şi un record de la începutul pandemiei, în martie 2020, informează lequipe.fr.

Premier LeagueFoto: premierleague.com

Între 6 şi 13 decembrie, s-au înregistrat 42 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce între 13 şi 20 decembrie acestea au ajuns la 90.

În ultima perioadă, zece meciuri au fost amânate din cauza coronavirusului, şase în ultima etapă. Cu toate acestea, grupările au decis, luni, să nu întrerupă competiţia de sărbători şi să joace meciurile dacă au 13 jucători valizi şi un portar.

Cele 20 de cluburi ale primei ligii engleze s-au întâlnit, luni, pentru a discuta cum ar putea face faţă provocărilor cu care se confruntă după ce şase meciuri au fost amânate, weekendul trecut, din cauza Covid-19.

Amânarea etapei de Crăciun era o posibilitate. Nu a avut loc niciun vot şi, prin urmare, se vor desfăşura două etape pe parcursul a cinci zile, începând cu 26 decembrie.

Era de aşteptat ca etapa cu numărul 20, care începe în 28 decembrie, să fie amânată pentru a reduce presiunea asupra echipelor din Premier League, scrie News.ro.

Se pare că Liverpool, locul 2 în clasament, la trei puncte de Manchester City, a făcut parte dintr-un grup de cluburi care a încercat amânarea etapei cu numărul 20. După remiza de duminică, de la Londra, cu Tottenham, scor 2-2, antrenorul Jurgen Klopp, a declarat că meciurile din 26 şi 28 decembrie nu sunt fezabile.

"Este imposibil, nu avem jucători. Trebuie să ne gândim că vom avea un caz suplimentar sau două. Pur şi simplu nu putem să împingem lucrurile până la capăt. În 26 şi 28, nu este posibil. Am prefera să jucăm, dar avem nevoie de ajutor cu programul", a spus Klopp.

Situaţia jucătorilor vaccinaţi în Premier League: Doar 84 la sută

Premier League a dat publicităţii în cele din urmă situaţia persoanelor vaccinate în cele 20 de cluburi ale campionatului. Potrivit acestui raport, 84 la sută dintre jucători sunt vaccinaţi cu cel puţin o doză, o proporţie inferioară altor ligi, cum ar fi cea germană, în care 94 la sută dintre fotbalişti şi membri ai staff-urilor sunt vaccinaţi, sau Serie A, cu 98 rată de vaccinare, informează dailymail.co.uk.

Raportat la total, jucători plus membri ai staff-urilor, 92 la sută au primit una, două sau trei doze de vaccin. Dintre fotbaliştii vaccinaţi, 77 la sută au primit câte două doze şi sunt consideraţi vaccinaţi cu schemă completă.

Premier League a fost criticată pentru reticenţa de a face cunoscută rata de vaccinare a jucătorilor. Cea mai recentă statistică înainte de anunţul de luni a fost prezentată în octombrie, când 68% dintre dintre jucători erau vaccinaţi cu două doze.

"Jucătorii cărora li s-a administrat una sau două doze trebuie să aştepte perioada de timp adecvată înainte de a primi fie a doua doză, fie doza booster. Liga continuă să lucreze cu cluburile pentru a încuraja vaccinarea în rândul jucătorilor şi staff-urilor, precum şi pentru a promova mesajele guvernamentale de vaccinare de sănătate publică către cluburi şi publicul larg. Liga nu va furniza detalii specifice cu privire la cluburi sau persoane, iar ratele de vaccinare a jucătorilor vor fi acum comunicate public la sfârşitul fiecărei luni, începând din ianuarie", a precizat Premier League.

Rata de vaccinare NHS cu o singură doză în Anglia pentru tinerii de 25-29 de ani este de 78,5%, vârsta medie a unui jucător din Premier League fiind de 26,9 ani.