Telenovela Dan Petrescu la naționala României se apropie de final, asta după ce patronul grupării CFR Cluj a anunțat că tehnicianul va rămâne la campioana din Liga 1.

Dan PetrescuFoto: cfr1907.ro

Într-o intervenție pentru playsport.ro, Neluțu Varga (patronul formației din Gruia) a lămurit problema noului selecționer.

"Am discutat. Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj", a precizat Varga pentru sursa citată.

"În urma discuţiilor purtate azi (n.r. luni), atât clubul, cât şi Dan Petrescu au decis să continue împreună proiectul început la CFR. Ne bucurăm, suntem fericiţi, e un antrenor în care avem încredere şi un om de cuvânt" - Cristian Balaj, președintele clubului CFR Cluj.

Este pentru a doua oară în carieră când Dan Petrescu refuză să preia prima reprezentativă (și prima dată era tot antrenor al CFR-ului).

În aceste condiții, drum liber spre funcția de selecționer al României are Adrian Mutu.

Mirel Rădoi a plecat de la naționala României după ce a ratat calificarea la CM de fotbal din 2022 (Qatar), iar FRF-ul a purtat discuții cu Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu pentru a-l înlocui. Toti au refuzat postul.

În aceste condiții, Adrian Mutu este pariul FRF-ului pentru postul de selecționer. El a pregătit naționala Under 21, iar ultima dată s-a aflat la FC U Craiova 1948 (de unde a fost îndepărtat din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare).

Poate face Adrian Mutu o națională bună cu actualii jucători?

Adrian Mutu este de părere că poate face o treabă bună la prima reprezentativă cu jucătorii actuali.

"Da. Eu cred acest lucru. Antrenorul care va accepta acest post trebuie să creadă în echipa asta. Dacă nu, ce rost are să mai vină, nu? Eu așa o văd.

Generațiile U21 de la turneul final din 2019 și turneul din 2021 au demonstrat ceva. Cresc și acești jucători și sperăm ca naționala să fie la un nivel mai bun" , a precizat în urmă cu câteva zile AdrianMutu pentru gsp.ro.

În vârstă de 42 de ani, Adrian Mutu a pregătit de-a lungul timpului pe FC Voluntari, Al Wahda U21, Romania U21 și FC U Craiova 1948.