Antrenorul ​Jurgen Klopp a afirmat că Liverpool nu va transfera jucători nevaccinați împotriva coronavirusului în această iarnă precizând că protocolul sanitar din Premier League este unul foarte complicat.

Jurgen KloppFoto: Adam Davy / AFP / Profimedia

"Mi s-a pus această întrebare la ultima conferinţă de presă şi nu m-am gândit la asta, sincer să fiu. Probabil a fost greşeala mea, pentru că evident nu suntem aproape de aducerea vreunui jucător. Dar de atunci m-am gândit la asta şi da, va fi un factor care va influenţa. Categoric.

Să ne gândim la situaţia noastră. Dacă un jucător nu este vaccinat, el este o ameninţare constantă pentru noi toţi. El nu vrea să fie o ameninţare, bineînţeles, nu se gândeşte: . Însă este. Aşa că trebuie să găsim diferite scenarii.

El trebuie să se schimbe în alt vestiar, trebuie să mănânce în altă sală, trebuie să folosească alt autocar, trebuie să se deplaseze oriunde cu o maşină diferită. Din punct de vedere organizatoric, este un haos. Dacă vrei să respecţi protocolul, este incredibil de greu să o faci.

Dacă vreo persoană se infectează cu Covid şi a fost în apropierea lui în ultimele patru zile, el va sta în izolare. Dacă trebuie să ne deplasăm într-o ţară pentru meciuri internaţionale, la întoarcere el trebuie să se autoizoleze. Astfel că bineînţeles că va influenţa.

Dacă trebuie să facem toate aceste lucruri, cum ar fi să construim o nouă clădire pentru jucători nevaccinaţi, nu o vom face. Sperăm că nu va fi necesar acest lucru" - Jurgen Klopp, citat de News.ro.

Campionatul Angliei este puternic afectat de cononavirus, şase meciuri care ar fi trebuit să se dispute în acest weekend fiind amânate.