La trei săptămâni de la oprirea meciului dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseille din Ligue 1, după ce Dimitri Payet a fost lovit de o sticlă aruncată din tribună, o nouă întâlnire a formaţiei din Lyon a trebuit să fie abandonată din cauza incidentelor violente din tribune.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul Paris FC - Olympique Lyon din Cupa Franţei, disputat vineri pe Stadionul Charlety, a fost întrerupt definitiv la pauză.

Incidentele au izbucnit la scurt timp după ce jucătorii echipei din Ligue 1 au egalat prin Moussa Dembele, în minutul 44. Problemele au fost provocate de suporterii echipei din Lyon, care i-au atacat pe fanii gazdelor, provocând mişcări de mulţimi în tribune, invadarea terenului şi intervenţia poliţiei.

După pauză, ambele echipe au revenit pe teren, dar arbitrul a decis să amâne lovitura de start a reprizei secunde. După 50 de minute de aşteptare şi după negocieri în culise, crainicul stadionului, însoţit de Pierre Ferracci, preşedintele Paris FC, a apărut în faţa publicului pentru a anunţa că meciul a fost definitiv oprit.

Sancţionată cu retragerea unui punct în campionat, după incidentul de pe Groupama Stadium, OL este din nou în faţa ameninţării unei sancţiuni sportive. Clubul lui Jean-Michel Aulas, el însuşi suspendat cinci jocuri, dar prezent în tribunele Stadionului Charlety, riscă să fie descalificat din competiţie. Comisia de disciplină a Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF) va trebui să ia rapid decizia, din moment ce 16-imile de finală sunt programate în 2 şi 3 ianuarie 2022, informează News.ro.

Președintele clubului Paris FC: O haită de proşti a distrus totul

"Erau familii şi mulţi copii. A fost un meci bun şi am arătat că putem face faţă, chiar dacă am luat un gol în minutul 45. Şi apoi, o haită de proşti a distrus totul ca de obicei. Acest grup de proşti sunt ultraşii din Lyon. Este evident că ei sunt la originea incidentelor, chiar dacă Olympique Lyon a fost deja nevoit să ofere o altă versiune. Am auzit chiar că mai mulţi fani PSG de la tribuna de la Auteuil i-a atacat. Am auzit asta în rândurile liderilor de la Lyon", a spus Ferracci.

Pierre Ferracci i-a cerut şefului de la Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, să facă "curăţenie" la clubul său, deoarece "acţiunile fanilor vor face rău fotbalului francez".

Preşedintele clubului Olympique Lyon: Nu doar suporterii lyonezi sunt vinovaţi

Jean-Michel Aulas, preşedintele clubului Olympique Lyon, a afirmat că nu doar suporterii lyonezi sunt vinovaţi de incidentele care au dus la oprirea meciului cu Paris FC, din Cupa Franţei.

"Este dramatic pentru fotbal. Am văzut lucruri inacceptabile. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. Cred că responabilitatea este împărţită. Nu trebuie să punem totul în cârca fanilor noştri. Olympique Lyon nu este singurul responsabil. A existat o înlănţuire de evenimente. Vom căuta adevărul. Dacă suporterii noştri au fost implicaţi, vor fi sever sancţionaţi. Mi s-a spus că petardele au fost aduse de suporterii parizieni. Aştept să văd ce s-a întâmplat exact", a declarat Aulas, după meci.

Partida dintre Paris FC, o echipă care luptă pentru promovarea în primul eşalon, şi titrata Olympique Lyon a fost "sold out". Cu acest prilej, este foarte probabil să fi fost doborât un record de audienţă pe Charlety (20.000 de locuri). Recordul anterior la un meci al grupării din Ile-de-France, 14.653 de spectatori, datează din 21 mai 2019, în play-off-ul pentru Ligue 1, disputat împotriva echipei Lens (1-1, 4-5 la lovituri de departajare).