Pierre-Emerick Aubameyang a fost scos din lotul echipei Arsenal Londra din cauza unor acte de indisciplină. De asemenea, atacantul gabonez nu mai este căpitanul "tunarilor", informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am fost foarte consecvenţi în faptul că anumite reguli nu sunt negociabile în cadrul echipei. Astăzi, el nu este suficient de preocupat de linia de conduită pe care ne-am stabilit-o", declara, săptămâna trecută, antrenorul Mikel Arteta, explicând scoterea din lot a jucătorului pentru meciul cu Southampton.

"După ultima sa abatere disciplinară, de săptămâna trecută, Pierre-Emerick Aubameyang nu va mai fi căpitanul echipei şi nu va fi în lot pentru meciul împotriva formaţiei West Ham", a explicat clubul, marţi, într-un comunicat.

Arsenal o întâlneşte pe West Ham United, miercuri seară, de la ora 22:00, în etapa a XVII-a din Premier League.

"Ne aşteptăm ca toţi jucătorii noştri, în special căpitanul nostru, să respecte regulile şi obiceiurile asupra cărora ne-am pus de acord", adaugă clubul londonez, fără a preciza cine va purta banderola miercuri seară.

Potrivit The Athletic, Aubameyang s-a întors cu întârziere dintr-o vizită în Franţa, săptămâna trecută, iar carantina de 48 de ore impusă la întoarcerea sa din cauza Covid-19 l-a făcut să rateze un antrenament.

În martie, antrenorul lui Arsenal, Mikel Arteta, a ales să nu-l ia în considerare pe Aubameyang pentru un derbi împotriva echipei Tottenham, deoarece a sosit târziu la reunirea dinaintea meciului.

Aubameyang a primit banderola de căpitan în 2019, după ce i-a fost retrasă lui Granit Xhaka, care a făcut gesturi obsecene la adresa suporterilor care îl fluierau, în timpul schimbării sale la meciul cu Crystal Palace.

Pierre-Emerick Aubameyang a condus echipa Arsenal la ultimul trofeu câştigat, Cupa Angliei 2020, marcând atât în semifinale, cât şi în finală, dar statisticile sale s-au înrăutăţit după prelungirea contractului cu trei ani, care l-a făcut unul dintre jucătorii cel mai bine plătiţi din Premier League ( 21 de milioane de euro pe an).

El a marcat doar zece goluri în campionat, în sezonul trecut, în care Arsenal a terminat pe locul 8, în timp ce în acest sezon are patru goluri şi o pasă decisivă, în 14 apariţii, informează News.ro.