Pep Guardiola, tehnicianul echipei Manchester City, și-a îndemnat jucătorii să se vaccineze și cu doza a treia a vaccinului anti-Covid, pe fondul unui nou record de cazuri înregistrate săptămâna precedentă în Premier League.

Pep GuardiolaFoto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Întrebat dacă le-a cerut fotbaliştilor săi să se vaccineze cu a treia doză, Guardiola a răspuns: "Absolut, medicii sugerează că trebuie să o facă".

"Vorbim cu jucătorii în fiecare zi, pentru a le spune să fie atenţi. Rămâneţi sănătoşi, purtaţi mască şi păstraţi distanţarea socială. Este Crăciunul, iar tendinţa este de a petrece şi de a ieşi. Dar virusul este încă aici. Virusul nu te face să suferi mult, dar cazurile cresc pe zi ce trece, aşa că aveţi grijă", a mai spus tehnicianul spaniol.

Guardiola a precizat că toţi jucătorii săi sunt disponibili pentru meciul cu Leeds (marți, 14.12), cu excepţia suspendatului Joao Cancelo şi a lui Ferran Torres, aflat în recuperare după o accidentare la picior, potrivit Agerpres.

Nu mai puțin de 42 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul jucătorilor din Premier League au fost anunțate luni, un record din mai 2020 și până acum.

Tottenham Hotspur a înregistrat 13 cazuri de Covid-19 în cadrul clubului, săptămâna trecută, în timp ce Leicester City şi Manchester United au fost la rândul lor afectate de virus.

Premier League este în prezent în discuţii pentru a consolida măsurile de urgenţă pentru combaterea Covid, în special cu revenirea la trei teste pe săptămână.