​Tragerea la sorți din Champions League a ținut capul de afiș al zilei de luni în lume, UEFA reușind să devină actor principal în locul duelurilor din optimi. Întreg procesul a fost reluat de la zero după ce forul european s-a încurcat în bile. A fost un motiv numai bun pentru un val de ironii pe rețelele sociale la adresa instituției care conduce fotbalul european.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citatul zilei după repetarea tragerii la sorți din Champions League

"Barcelona a fost prezentă de fiecare dată la tragerea la sorți a optimilor din Champions League timp de 17 ani. Acum, catalanii au ratat prezența de două ori într-o singură zi".

UEFA și ironiile de pe net după repetarea tragerii la sorți a optimilor Champions League:

UEFA s-a făcut de râs la tragerea la sorți inițială pentru optimile Champions League

UEFA a permis să aibă loc un duel între Villarreal și Manchester United, lucru care nu era posibil (cele două s-au aflat în aceeași grupă).

Partida a fost normal anulată, doar că United nu a mai fost introdusă în urna cu posibilele adversare ale lui Atletico Madrid. Acolo și-a făcut însă loc (tot în mod eronat) Liverpool.

Cormoranii și madrilenii nu puteau să se dueleze: s-au aflat în aceeași grupă. A fost practic un haos de nedescris la tragerea la sorți.

Atletico a acuzat din plin că tragerea la sorți nu a fost una corectă (madrilenii picaseră cu Bayern Munchen), iar UEFA a reacționat imediat: tragerea la sorți fiind reluată.

Optimi:

Salzburg - Bayern Munchen

Sporting Lisabona - Manchester City

Benfica - Ajax Amsterdam

Chelsea - Lille

Atletico Madrid - Manchester United

Villarreal - Juventus

Inter - Liverpool

PSG - Real Madrid.

Situație fără precedent: UEFA va relua tragerea la sorți din optimile Champions League după o gafă majoră