Nu mai puțin de 42 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul jucătorilor din Premier League au fost anunțate luni, un record din mai 2020 și până acum.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Între luni, 6 decembrie şi duminică, 12 decembrie, au fost efectuate 3.805 de teste în rândul jucătorilor şi membrilor stafului. Dintre acestea, 42 de noi teste au fost pozitive", a anunţat Premier League într-un comunicat.

Cazurile au apărut în mai multe cluburi de top, inclusiv Manchester United. Liga a cerut deja cluburilor să reintroducă măsuri sanitare, cum ar fi măştile sau distanţarea socială, în timp ce Marea Britanie a impus recent noi restricţii.

Recordul anterior pentru numărul de teste pozitive în Campionatul Angliei era de 40 la începutul lunii ianuarie după două runde de teste. Săptămâna trecută, Tottenham raportase treisprezece cazuri în rândul jucătorilor şi stafului său, care au dus la anularea meciului din Conference League împotriva lui Rennes, apoi cel cu Brighton din campionat.

Manchester United a fost, de asemenea, afectată, şi a fost nevoită să-şi închidă centrul de antrenament pentru 24 de ore. Clubul a declarat luni că a intrat în discuţii cu Liga pentru a-şi amâna jocul de la Brentford, programat pentru marţi.

Alte cluburi, inclusiv Norwich, Leicester şi Aston Villa, au raportat mai multe cazuri pozitive în echipele lor.

Premier League este în prezent în discuţii pentru a consolida măsurile de urgenţă pentru combaterea Covid, în special cu revenirea la trei teste pe săptămână, conform News.ro.​