UEFA a stricat tragerea la sorți a optimilor din Champions League din cauza mai multor erori. Forul european a reluat toată procedura, iar Liverpool "a înlocuit-o" pe Salzburg cu Inter Milano. Jurgen Klopp, tehnicianul cormoranilor, a oferit o reacție savuroasă pentru siteul oficial al grupării de pe Anfield.

Jurgen KloppFoto: Adam Davy / AFP / Profimedia

Conform tragerii la sorți inițiale, Liverpool ar fi trebuit să dea piept cu Salzburg. UEFA a reluat totul de la zero, iar trupa de pe Anfield se va duela în cele din urmă cu Inter Milano.

"A trebuit să aștept 54 de ani ca să am ocazia să intru pe San Siro (a întâlnit pe AC Milan în faza grupelor), iar acum o voi face de două ori în trei luni.

Desigur, este un adversar dificil, Inter este lider în Italia și joacă foarte bine. Este un meci demn de optimile Champions League, aștept cu nerăbdare acest duel.

Vom vedea cum vor evolua lucrurile până la întâlnirea din februarie (n.r. 2022).

Am văzut în direct tragerea la sorți, a fost decizia corectă să se repete totul. Nu puteau lăsa lucrurile așa, în niciun caz" - Jurgen Klopp, pentru siteul oficial al celor de la Liverpool.

"Aceste erori se pot întâmpla antrenorilor, jucătorilor, dar și UEFA. Este un deznodământ corect. Ar fi fost o greșeală să nu se repete tragerea la sorți, ar fi existat suspiciuni. Toți adversarii sunt dificili la acest nivel" - Pep Guardiola, antrenorul celor de la Manchester City.

Program optimi Champions League:

Salzburg - Bayern Munchen

Sporting Lisabona - Manchester City

Benfica - Ajax Amsterdam

Chelsea - Lille

Atletico Madrid - Manchester United

Villarreal - Juventus

Inter - Liverpool

PSG - Real Madrid.

Ce urmează în Champions League, ediția 2021 - 2022

Optimi de finală

Turul: 15, 16, 22, 23 februarie 2022

Returul: 8, 9, 15, 16 martie 2022

Sferturi

Turul: 5, 6 aprilie 2022

Returul: 12, 13 aprilie 2022

Semifinale

Turul: 26, 27 aprilie 2022

Returul: 3, 4 mai 2022

Finala

28 mai 2022, pe Krestovsky Stadium din Sankt Petersburg.