Barcelona traversează un moment dificil, gruparea de pe Camp Nou aflându-se într-un sezon foarte slab. Venit pentru a redresa echipa, Xavi a vorbit despre principala problemă pe care o au jucătorii de la formația blau-grana.

Xavi, antrenorul BarceloneiFoto: Xisco Navarro Pardo/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Înainte de meciul cu Osasuna (duminică, ora 17:15), Xavi a discutat cu presa și a spus care este cea mai mare problemă cu care se confruntă jucătorii grupării catalane.

Nu este vorba despre lipsa calității, ci despre o problemă mentală. Fotbaliștii Barcelonei nu mai au încredere în propriile forțe după mai multe rezultate nesatisfăcătoare.

"Simt că jucătorii trebuie să-și revină în fire. Sunt descurajați, este mai mult o problemă psihologică decât una fotbalistică. Cred că acest grup are mare potențial, putem să facem mai multe, asta e clar. Dar trebuie să creadă și ei asta, iar de acest lucru trebuie să mă ocup eu.

Urmărim multe filmări și putem vedea că ne-am îmbunătățit la multe aspecte. Îi încurajăm să facă lucruri, să îndrăznească, să fie curajoși, pentru că, până la urmă, asta e Barcelona.

Cred că am mai spus-o de câteva ori, 6 sau 7 din 10 nu e suficient, trebuie să aspiri la excelență. E bine și dacă te remarci și atât, dar aici trebuie să țintești mereu către excelență", a declarat Xavi pentru presa iberică, citat de Digisport.

Barcelona a părăsit Champions League încă din faza grupelor după ce a pierdut categoric, scor 3-0, meciul cu Bayern de la Munchen.

Nici în campionat catalanii nu stau mai grozav: trupa pregătită de Xavi se află pe locul 8, cu 23 de puncte după 15 meciuri jucate.

Barcelona se află la șase puncte de ultimul loc care duce în Liga Campionilor, poziție pe care în prezent se află Atletico Madrid.