Didier Deschamps, selecţionerul naționalei Franţei, a declarat că nu-l preocupă la momentul actual prelungirea contractului cu "cocoșii galici", valabil până după Cupa Mondială din 2022.

Didier DeschampsFoto: Paul Greenwood/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

“Nu mă preocupă acest lucru. Singurul şi cel care ia decizia este preşedintele. Încă nu mi-am prelungit contractul, dar acest lucru nu este o problemă pentru mine. Contractul cel mai important este contractul de încredere”, a spus Didier Deschamps.

Antrenorul în vârstă de 53 de ani, care se va afla în 2022 pentru a cincea oară la un turneu final ca selecţioner, a precizat că motivaţia sa rămâne intactă: “Aş fi putut să fiu plictisit după Euro, dar nu a fost cazul. Nu m-am gândit nicio clipă să mă opresc”.

El nu exclude nicio variantă de post de antrenor după ce i se va încheia contractul cu federaţia: “Nu închid nicio poartă. Astăzi nu sunt disponibil, nu sunt pe piaţă. Să-mi puneţi întrebarea într-un an”.

Deschamps nu este deranjat de faptul că numele lui Zinedine Zidane este vehiculat pentru a-i succede: “Nu este o problemă. Eu am venit în locul lui Laurent Blanc, altcineva va veni în locul meu. Zizou sau altcineva. Zizou are o legătură cu echipa Franţei. La el, s-a spus că va fi selecţioner atunci când şi-a început cariera. Dacă vrea şi condiţiile sunt întrunite, cu atât mai bine”.

Didier Deschamps antrenează naţionala Franţei din 2012, iar contractul tehnicianului expiră după Cupa Mondială din 2022, conform News.ro.