Adunarea Generală extraordinară a La Liga a adoptat, vineri, în ciuda opoziţiei cluburilor Real Madrid şi FC Barcelona, planul de finanţare realizat cu fondul de investiţii CVC Capital Partners, care vizează crearea unei societăţi comerciale, LaLiga Impulso, care va gestiona exclusiv drepturile comerciale ale campionatului Spaniei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Planul a fost adoptat cu 37 de voturi pentru, patru împotrivă – între care şi cele ale Real Madrid şi FC Barcelona – şi o abţinere.

Acordul cu fondul de investiţii prevede că CVC va vărsa aproape două miliarde de euro pentru ca grupările profesioniste spaniole să îşi îmbunătăţească infrastructurile şi să investească în proiecte de creştere în plan sportiv şi comercial.

În schimb, fondul de investiţii va deţine 8,2% din capitalul LaLiga Impulso, drept urmare şi beneficiile generate de societatea comercială.

Mai mult, în fiecare an cluburile se angajează să cedeze 11% din drepturile TV fondului de investiţii, pentru următorii 50 de ani.

Marca notează că LaLiga Impulso intenţionează integrarea unui partener industrial cu o vastă experienţă în Spania în domeniul sportiv, pentru a ajuta LaLiga şi cluburile să se dezvolte la nivel mondial.

Prima tranşă va fi de 400 de milioane de euro şi va fi vărsată săptămânile următoare.

În schimb, cluburile se angajează să aloce cel puţin 70% din resursele lor investiţiilor în infrastructură, dezvoltare internaţională, dezvoltare de brand şi produse, strategie de comunicare, plan de inovaţie şi tehnologie şi plan de dezvoltare de conţinut pe platformele sociale, transmite News.ro.

Real Madrid, FC Barcelona şi Athletic Bilbao intenţionează să apeleze la justiţie în acest caz, deoarece consideră acordul ilegal.