Mikel Arteta, antrenorul echipei Arsenal Londra, a cerut să fie clarificat numărul de cazuri pozitive la Covid-19 care duc la amânarea unui meci din Premier League, el precizând că actualele reguli sunt ambigue, informează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul echipei Tottenham cu Brighton, care ar fi trebuit să aibă loc duminică, în Premier League, a fost amânat după ce Tottenham a anunţat că are opt jucători şi cinci membri ai stafului testaţi pozitiv cu coronavirus. Însă anterior, în prima etapă a sezonului, Arsenal a trebuit să joace împotriva echipei Brentford şi a pierdut cu 0-2, deşi avea patru fotbalişti infectaţi. Arteta este de părere că ar trebui să existe un prag stabilit pentru a se elimina incertitudinile, scrie News.ro.

"Acest lucru ne-ar ajuta, da", a răspuns tehnicianul când a fost întrebat dacă o astfel de regulă ar fi de ajutor. Întrebat dacă regulile sunt prea vagi, Arteta a spus: "Cred că da, pentru că nu ştii când trebuie să joci şi când nu trebuie să joci şi avem unele exemple în acest sens".

Premier League nu are o regulă clară cu privire la numărul de cazuri de coronavirus care ar atrage amânarea unui meci. Conducerea Ligii analizează fiecare caz şi ia deciziile pe care le consideră potrivite. Arteta este de părere că ar fi mai bine ca regulile să fie clare.

"Este vorba de decizii la fel pentru toată lumea şi la asta trebuie să sperăm. Vrem să ştim care ar fi condiţiile în care nu am juca sau în care am juca. Atunci vom şti cu toţii că este o competiţie corectă" - Mikel Arteta.

Arsenal Londra va juca sâmbătă, pe teren propriu, cu echipa Southampton, într-un meci din Premier League a cărui disputare nu pare să fie în pericol, Arteta spunând că jucătorii săi sunt "foarte protejaţi în ceea ce priveşte vaccinarea".

Înainte de etapa a XVI-a a campionatului Angliei, Arsenal Londra ocupă locul 7 în clasament, cu 23 de puncte, în timp ce Southampton este pe 16, cu 16 puncte. Lider este Manchester City, care are 35 de puncte.