Mjlocaşul Joshua Kimmich nu va mai juca până în ianuarie din cauza consecinţelor infecţiei cu coronavirus şi ca măsură de precauţie, dar sechelele nu vor fi pe termen lung, a asigurat vineri Julian Nagelsmann, antrenorul echipei Bayern Munchen, scrie DPA.

Joshua KimmichFoto: Marvin Ibo Guengoer / AFP / Profimedia

Nevaccinat, starul bavarez a fost în centrul atenţiei presei de când a fost testat pozitiv pentru Covid-19 la sfârşitul lunii noiembrie. El a ieşit din carantină săptămâna aceasta, dar nu va mai juca până în 2022, deoarece încă suferă de pe urma infecţiei, a anunţat joi clubul german.

''Mă descurc foarte bine, dar încă nu mă pot antrena pe deplin din cauza unei leziuni minore la plămâni", a spus Kimmich, 26 de ani, care nu a mai jucat din 6 noiembrie.

Potrivit antrenorului său, Kimmich suferă de o ''infiltraţie pulmonară", o leziune care poate provoca dificultăţi de respiraţie.

''Nu sunt îngrijorat pentru că situaţia nu este una dramatică'', a spus Nagelsmann întrebat despre viitorul lui Kimmich, jucător important al lui Bayern şi al naţionalei Germaniei. ''Pauza lui este ca o măsură de precauţie, nu e pe termen lung'', a punctat tehnicianul.

Eric Maxim Choupo-Moting, internaţionalul camerunez fost la PSG, suferă de aceeaşi problemă ca şi coechipierul său, şi trebuie să aştepte şi el înainte de a relua antrenamentele.

Kimmich a declanşat o controversă majoră în Germania după ce a dezvăluit că nu s-a vaccinat contra noului coronavirus, din cauză că vrea să afle mai multe informaţii despre efectele pe termen lung ale vaccinului.

Jucătorul lui Bayern a petrecut aproape o lună în carantină, mai întâi în calitate de contact al unei persoane infectate şi apoi după ce a contractat el însuşi virusul.

După ce a fost testat negativ, Kimmich plănuia să revină pe teren la meciul de sâmbătă cu Mainz, dar speranţele lui au fost spulberate, informează Agerpres.