Mino Raiola, agentul lui Erling Haaland, a declarat că atacantul norvegian va finaliza sezonul la Borussia Dortmund iar apoi, probabil, va pleca la un mare club european în această vară, scrie DPA.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Poate fi (plecarea - n.r.) în vara care va urma, în 2022, sau în 2023, dar cel mai probabil se va întâmpla la finele actualului sezon. L-am putea vedea la Bayern Munchen, Real Madrid, FC Barcelona sau Manchester City. Cei de la City au câştigat titlul în Anglia de cinci ori în ultimii ani, sunt peste Manchester United'', a punctat Raiola, lăsând să se înţeleagă că prima opţiune ar fi gruparea de pe Etihad Stadium.

Haaland, 21 de ani, a venit la Dortmund în ianuarie 2020 de la RB Salzburg cu un contract până în 2024. Norvegianul a marcat 51 de goluri pentru Borussia în Bundesliga, iar în Liga Campionilor are un total de 23 de goluri, pentru Borussia şi RB Salzburg.

Mino Raiola a exclus un eventual transfer al lui Haaland în ianuarie, informează Agerpres.

În prezent, Borussia Dortmund este pe locul 2 în Bundesliga cu 30 de puncte, la 4 puncte în urma liderului Bayern Munchen.

Haaland, brazilianul Vinicius Junior, de la Real Madrid, şi englezul Phil Foden, Manchester City, toţi trei atacanţi, sunt cei mai scumpi jucători U-23 din cele cinci mari campionate ale Europei, potrivit unui studiu realizat recent de Observatorul pentru fotbal (CIES).

Haaland, Vinicius şi Foden ar putea fi transferaţi fiecare pentru o sumă de cel puţin 150 de milioane de euro în mercato din luna ianuarie, valoarea de transfer fiind estimată de modelul econometric al CIES.