Echipa Olympique Lyon a fost penalizată cu un punct, miercuri, de Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal (LFP) din Franţa, după incidentele de la meciul cu Olympique Marseille, informează lequipe.fr.

Dimitri PayetFoto: JEAN CATUFFE / AFP / Profimedia

Partida se va rejuca la Lyon, fără spectatori, la o dată care va fi anunţată ulterior.

Olympique Lyon contestă decizia Comisiei de Disciplină:

  • "Olympique Lyonnais observă aplicarea unei sancțiuni dure din partea Comisiei de Disciplină și regretă că acest club a fost dat ca exemplu, după o serie de incidente care au avut loc pe stadioane de la startul sezonului.
  • Comisia de Disciplină a decis să cedeze în fața emoției și presiunii din toate părțile. Prin această decizie fără precedent, Comisia de Disciplină a creat o situație inegală pentru cluburi. Fapte mult mai grave au fost penalizate mai ușor decât cele împotriva lui Olympique Lyonnais.
  • Lipsa unei gradualități pentru sancțiuni reprezintă un risc semnificativ pentru echitatea sportivă și financiară în Franța. Olympique Lyonnais cere diferențierea actelor individuale de cele colective, precum și luarea în calcul a noțiunii de recidivism. Olympique Lyonnais își rezervă dreptul de a contesta decizia Comisiei de Disciplină", se arată în comunicatul clubului OL.

La 21 noiembrie, partida de la Lyon a fost suspendată după ce mijlocaşul Dimitri Payet de la oaspeţi a fost lovit în cap cu o sticlă plină cu apă aruncată din tribună. Incidentul a avut loc în minutul 5, când Payet se pregătea să execute un corner.

Olympique Lyon ocupă în acest moment locul 12 în clasamentul Ligue 1, cu 23 de puncte din 16 jocuri. OL îşi va păstra poziţia după depunctere, dar va fi la egalitate de puncte cu Nantes, de pe locul 13.

Marseille este pe locul 3, cu 29 de puncte, după PSG (42 de puncte) şi Rennes (31 de puncte), ambele din 17 jocuri, şi poate urca pe locul al doilea dacă va câştiga meciul cu Lyon, scrie News.ro.