Zlatan Ibrahimovic (40 de ani) se pregătește de meciul Milanului cu Liverpool din Champions League (marți, 22:00), dar a avut timp să stea de vorbă cu presa italiană. Atacantul suedez a spus, printre altele, cine este din punctul lui de vedere cel mai mare fotbalist din toate timpurile, iar Cristiano Ronaldo și Lionel Messi au fost săriți din schemă.

Zlatan IbrahimovicFoto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Într-un material pentru Corriere dello Sport, preluat de AS.com, Ibracadabra a spus întâi cine este din punctul lui de vedere cel mai mare sportiv al tuturor timpurilor.

Este vorba despre Muhammad Ali, cel care a reușit lucruri incredibile în sport, dar și în afara acestuia. "O personalitate puternică, a spus lucruri și le-a și făcut", spune Ibra.

Apoi, vorbind despre cel mai mare fotbalist din toate timpurile, atacantul celor de la AC Milan i-a sărit din schemă pe Cristiano Ronaldo și pe Lionel Messi.

Suedezul este de părere că Ronaldo Nazario ("Il fenomeno") este jucătorul care l-a impresionat cel mai mult și despre care spune că a fost cel mai bun din istorie.

"Pentru mine cel mai bun jucător din toate timpurile este Ronaldo, Fenomenul. Dacă a fost mai bun decât Maradona? Pe Maradona nu l-am văzut jucând.

Eu l-am prins pe Ronaldo încă de când eram mic și mereu încercam să-l imit pe teren" - Zlatan Ibrahimovic.

Revenind la rivalitatea dintre Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, Zlatan poate alege cu greu un favorit.

"Sunt foarte puternici amândoi, îmi este greu să aleg pe unul dintre ei. Dacă aș fi totuși nevoit să aleg, atunci ar fi Messi. Am fost coechipier cu el și l-am văzut de aproape. Face totul natural, toate mișcările vin de la sine", a conchis Ibrahimovic.