AC Milan a anunţat, vineri, că Simon Kjaer a fost supus unei intervenţii chirurgicale artroscopice la genunchiul stâng şi va lipsi de pe teren aproximativ şase luni. În luna iunie, fundașul danez a intervenit şi a ajutat la salvarea lui Christian Eriksen, la meciul cu Finlanda de la Euro 2020.

Simon KjaerFoto: WOLFGANG RATTAY / AFP / Profimedia

Operaţia a fost făcută pentru refacerea ligamentului încrucişat anterior şi reintroducerea ligamentului colateral medial în genunchiul stâng, notează acmilan.com. Intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat fără probleme, la clinica milaneză Casa di Cura La Madonnina.

"Kjaer se simte bine şi este nerăbdător să înceapă recuperarea", a adăugat gruparea italiană.

Fotbalistul danez s-a accidentat în minutul 4 al meciului de miercuri seară cu Genoa, scor 3-0, din Serie A.

Echipa milaneză va juca sâmbătă cu Salernitana, pe teren propriu, în etapa a XVI-a a campionatului Italiei, informează News.ro.

Simon Kjaer, salvatorul lui Christian Eriksen

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, la 12 iunie, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro 2020.

Simon Kjaer a fost unul dintre primii jucători care au intervenit după prăbuşirea lui Eriksen pe teren. Kjaer i-a curăţat căile respiratorii coechipierului său, i-a aplicat manevre de resuscitare, le-a spus celorlalţi jucători să formeze un scut în jurul fotbalistului şi a consolat-o pe partenera colegului său.