Cristiano Ronaldo a ajuns în vara acestui an de la Juventus Torino la Manchester United, iar transferul atacantului lusitan este anchetat de justiția italiană.

Cristiano RonaldoFoto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Conform Reuters, justiţia italiană a ordonat vineri o percheziţie în birourile lui Juventus.

Anchetatorii suspectează clubul din Serie A că a furnizat documente false în legătură cu mai multe operaţiuni, printre care recentul transfer al lui Cristiano Ronaldo la Manchester United pentru 15 milioane de euro fără bonusuri.

Joi, Juventus a precizat că ea colaborează pe deplin cu autorităţile. Procurorii din Torino au anunţat săptămâna trecută că anchetează clubul, mai ales pe preşedintele Andrea Agnelli şi pe vicepreşedintele Pavel Nedved, în cadrul unui dosar de transferuri de jucători, informează Agerpres.

Anchetatorii examinează nu mai puţin de 42 de transferuri din ultimii trei ani, printre care cel al lui Miralem Pjanic la FC Barcelona la schimb cu Arthur.

Ei îi suspectează pe şefii lui Juventus că s-au folosit de aceste tranzacţii pentru a înregistra câştiguri de capital care ar fi de fapt artificiale, în scopul îmbunătăţirii bilanţului contabil al clubului.