Christian Eriksen a fost la un pas să moară pe teren la Euro 2020, mijlocașul fiind resuscitat în timpul meciului dintre Danemarca și Finlanda. La 173 de zile distanță, fotbalistul s-a antrenat din nou.

Christian EriksenFoto: WOLFGANG RATTAY / AFP / Profimedia

Pe 12 iunie, Eriksen a căzut pe teren și după mai multe minute a reușit să fie salvat.

La 173 de zile distanță de la incident, Christian s-a antrenat din nou. El se pregătește în Danemarca, la baza de pregătire a celor de la Odense.

Eriksen s-a prezentat la ora 08:00 la centrul de pregătire, acolo unde a fost însoțit de un antrenor personal. El a alergat și a făcut exerciții cu și fără minge.

Lui Christian i s-a implantat un defibrilator subcutanat pentru reglarea ritmului cardiac. Mijlocașul nu mai are voie să joace în Italia, el aparținând de gruparea Inter Milano.

"Suntem încântaţi că Eriksen se menţine în formă cu noi. Am ţinut legătura cu Christian de când a plecat de la noi, astfel că suntem bucuroşi că ne-a cerut permisiunea pentru a se antrena la Adalen", a declarat directorul sportiv al clubului Odense, Michael Hemmingsen pentru Bt.dk, potrivit News.ro.

Eriksen a plecat de la Odense în 2009, când a fost transferat la Ajax Amsterdam pentru 1,5 milioane de euro.

Ulterior, el a evoluat pentru Tottenham şi Inter. Cu Inter Milano, fotbalistul are contract până în iunie 2024.

Salariul său anual de 7 milioane de euro este acoperit printr-o asigurare FIFA, iar Inter va discuta în următoarele luni viitorul fotbalistului cu Eriksen şi cu reprezentantul acestuia, scrie Football Italia.

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, la 12 iunie, la meciul Danemarcei cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.